top of page
Lieveld22023.jpg

Een warm afscheid is de start van de verwerking

Over Lieveld Uitvaart

Een Surinaamse uitvaart kent vele rouwrituelen en lang niet alle nabestaanden willen deze allemaal toepassen. Lieveld Uitvaart gaat persoonlijk met u in gesprek om te kijken welke rituelen bij uw wensen passen. Met een luisterend oor proberen we er niet zozeer achter te komen wat u wil, maar vooral wat de reden achter die voorkeur is. Zo kunnen we samen op zoek naar een passende oplossing waar u zich fijn bij voelt.

Lieveld22326.jpg

Geneviève Noten

De verschillende rouwrituelen staan centraal tijdens een traditionele Surinaams-Creoolse uitvaart. Wij hebben ruime ervaring met deze tradities en snappen welke partijen passen bij uw wensen. Doordat wij onafhankelijk opereren, zijn wij zeer flexibel in onze dienstverlening. Zo kunnen we u in contact brengen met diverse aflegverenigingen en weten we precies welke rouwlocaties de mogelijkheid bieden voor een afscheidsbijeenkomst die doorgaat tot diep in de nacht.

“Mijn eerste kindje kwam doodgeboren ter wereld. Door zijn uitvaart weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om een afscheid tot in de puntjes te regelen. Lieveld Uitvaart helpt daarbij en neemt praktische zaken uit handen. U bepaalt zelf hoe groot of klein onze rol is.”

Het afscheid is het begin van het rouwproces

Geneviève regelde het afscheid van haar eigen zoontje minutieus. Alles moest perfect. Afscheid nemen kan immers maar een keer. Lieveld Uitvaart is een verlengstuk van deze gedachte. Wij begeleiden het rouwproces zorgvuldig,
regelen alles tot in de puntjes en inspireren met nieuwe ideeën. Pas als u tevreden bent, zijn wij dat ook. Voel u dus niet bezwaard om zaken drie keer te herhalen of ‘s avonds nog even te bellen. Wij kennen het gevoel.

 

“De uitvaart van mijn schoonmoeder was er een die zeer dicht bij mij stond. Tijdens het regelen van de uitvaart was ik uitvaartbegeleider, moeder, schoondochter, vrouw en schoonzus ineen. Het was een intense, verdrietige gebeurtenis waarbij ik goed moest luisteren naar de wensen van de familie, ook al was ik daar zelf deel van. Deze ervaring geeft me nog dagelijks kracht en ik ben dankbaar dat ik inmiddels vele families heb mogen bijstaan.”

bottom of page