top of page
Lieveld22099.jpg

Rituelen maken een uitvaart persoonlijk

Lieveld22562.jpg

Een uitvaart draait om de persoon

U hoeft ons niets uit te leggen over de dede oso  of aiti dey. Wij zijn bekend met de Surinaamse uitvaartrituelen en hebben aan een half woord genoeg. Ook hebben wij er geen moeite mee om te sleutelen aan bestaande tradities. Het belangrijkste is dat u zich fijn voelt bij het afscheid. Als u bijvoorbeeld wel graag de aflegvereniging erbij hebt, maar niet per se met dertig man, dan regelen we dat.

Ruimte voor Surinaamse rituelen

Niet iedereen kiest voor een traditionele Surinaamse uitvaart. Sommigen voelen zich er prettiger bij alleen bepaalde Surinaamse uitvaartrituelen te gebruiken en het afscheid verder een moderne invulling te geven. Alles is mogelijk, we kijken vooral naar wat u belangrijk vindt. Lieveld Uitvaart gaat samen met u na wat uw wensen zijn en de reden daarachter. Zo komen we tot een persoonlijke uitvaart die bij de overledene en de nabestaanden past.

De juiste connecties

Omdat een Surinaamse uitvaart wat anders verloopt dan in Nederland gebruikelijk is, is het belangrijk om de juiste voorzieningen te treffen. Er zijn veel activiteiten waarbij mensen bij elkaar komen op wat minder gangbare tijden. Wij hebben korte lijntjes met verschillende afscheidshuizen, dragiman en dinarieverenigingen en weten precies welke partijen bij uw wensen passen.

bottom of page