top of page
Lieveld_Banner_Overlijden_Melden.jpg

Een overlijden melden

Het overlijden van een dierbare is voor veel nabestaanden een hectisch en emotioneel moment. Vaak bestaat er twijfel over wat er direct moet gebeuren en welke zaken nog even kunnen wachten. Als uw dierbare is gestorven in een verzorgings- of verpleeghuis of de hulpdiensten aanwezig waren bij het moment van overlijden, zullen zij de eerste formaliteiten op zich nemen. In alle andere gevallen moet u zelf het overlijden melden.

De eerste handelingen na een overlijden

Nadat uw dierbare is gestorven, neemt u direct contact op met de (huis)arts. Deze komt om het overlijden vast te stellen. Voordat dit is gebeurd, mag er nog niets met het lichaam ondernomen worden. Neem daarna samen met uw naasten de tijd om stil te staan bij deze heftige gebeurtenis. Als u er klaar voor bent, kunt u contact met ons opnemen. Wij komen naar u toe om de nabestaanden bij te staan en zorgen uit handen te nemen.

De overledene afleggen

Bij een Surinaamse uitvaart is het afleggen een belangrijk moment in de verzorging van de overledene. Als u kiest voor deze traditionele benadering, dan kunt u nadat u het overlijden heeft gemeld bij een arts contact opnemen met een aflegvereniging. Deze komen dan naar u toe om de laatste verzorging op zich te nemen. Zij begeleiden het overgangsproces en houden rekening met alle religieuze rituelen. Uiteraard kunnen wij u ook in contact brengen met een geschikte aflegvereniging.

bottom of page