top of page
Lieveld22578.jpg

Een bewassing bij een Surinaamse uitvaart

Lieveld22112.jpg

Als u kiest voor een traditionele Surinaamse uitvaart is de bewassing een belangrijk onderdeel hiervan. Deze wordt gedaan door een dinarivereniging. Lieveld Uitvaart kent diverse dinariverenigingen en ondersteunt nabestaanden indien gewenst bij het uitzoeken van een vereniging die bij hun wensen past. De meeste uitvaartcentra hebben de faciliteiten voor een rituele bewassing, maar er is onderling veel verschil in kwaliteit en opties. Wij lichten u graag voor over de mogelijkheden.

Dede oso: het dodenhuis

Op de avond voor de Surinaamse uitvaart worden er diverse bijeenkomsten georganiseerd. Deze ceremonies duren van oudsher tot in de ochtend. Lieveld Uitvaart is bekend met de rituelen en helpt nabestaanden met de invulling daarvan. Zo verzorgen wij bijvoorbeeld de singi neti op de avond voor de uitvaart. Tijdens deze bijeenkomst staat zang centraal. Wij verzorgen tevens een gepersonaliseerd Trowstu Singi boekje met daarin de liederen die door de familie zijn geselecteerd.

Lieveld21997.jpg

De rouwbijeenkomst aiti dey

Acht dagen na de Surinaamse uitvaart vindt de aiti dey plaats. Aangezien de aiti dey vaak tot vijf uur ‘s ochtends duurt, is niet elke locatie geschikt. Lieveld Uitvaart staat u bij in het vinden van de juiste locatie voor deze traditionele rouwbijeenkomst. We houden rekening met het verwachte aantal bezoekers, geluidsoverlast en het wel of niet regelen van catering.

bottom of page